Pengenalan

Sukan dan Rekreasi

Selaras dengan prinsip melahirkan rakyat yang sihat dan memiliki minda yang cerdas, BAKTI menggalakkan  penyertaan di dalam aktiviti sukan dan rekreasi. Kesihatan fizikal, mental dan spiritual adalah penting untuk kesejahteraan hidup. Ia melahirkan insan yang seimbang di samping meningkatkan produktiviti dalam kehidupan seharian.

Selain dari amalan gaya hidup sihat, sukan dilihat sebagai alat memupuk perpaduan. Di samping menyatukan dan mengeratkan silaturrahim di kalangan ahli BAKTI, melalui sukan juga, ahli-ahli  dapat berinteraksi dengan badan-badan amal dari negeri lain. Pelbagai jenis sukan diperkenalkan sepanjang penganjuran Program Tahunan  Isteri Wakil-wakil Rakyat Barisan Nasional Se-Malaysia( PTIWRBNM). Namun, dari tahun 2009 hanya sukan badminton dan boling dipertandingkan dalam perlawanan persahabatan PTIWRBNM. 

 

     

   

Seterusnya....

Sila klik untuk mengetahui Aktiviti Sukan dan Rekreasi yang telah dijalankan oleh BAKTI

PENGENALAN

Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-isteri (BAKTI) telah banyak melaksanakan projek - projek kebajikan untuk membantu semua rakyat Malaysia tidak mengira kaum, agama dan budaya sejak penubuhannya pada tahun 1977.

Lokasi Kami

Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-Isteri (BAKTI)
Bangunan BAKTI Siti Hasmah
No. 6 Changkat Abang Haji Openg, TTDI
60000 Kuala Lumpur


Tel: 03-7724 2650/51/52
Fax: 03-7724 2648 
Emailbakti_bbsh@yahoo.com

Jumlah Pelawat

125504
Hari Ini
Semalam
Keseluruhan
89
454
125504